“DE REDDENDE ENGEL”

hellmade engel 4wie ben ik

 

Mijn verhaal

Mijn passie voor mooie ontwerpen, vintage spullen en ambachtelijke druktechnieken omzetten tot mijn beroep is de spannendste en leukste uitdaging ooit!

Na 20 jaar werken voor een lokale overheid werd het tijd om mijn zelfstandig bijberoep dat ik opstartte in 2019 meer vorm te geven. Sinds 2021 werk ik halftijds op de jeugddienst, zodat ik Hellmade verder en beter kan uitbouwen.

Ik wil mensen gelukkig maken met mijn unieke, speelse creaties. Ik wil ontwerpen maken samen met de klant, ontwerpen die praktisch zijn met een no nonsense aanpak en liefst met een vleugje humor.

Hellen

Hellen Volckaert

Hellen Volckaert

OPLEIDING

Als basisopleiding behaalde ik een bachelor sociaal werk – graad maatschappelijk assistent, studiegebied sociaal cultureel werk.

hellmade engel 4

CREATIEVE ZIEL

Creativiteit zit in mijn DNA. Steeds ben ik op zoek naar nieuwe creatieve uitlaatkleppen. Of het nu het volgen van een toneelopleiding, initiatieatelier, vrijegrafiek en crossover aan de academies te Zottegem is of zelf zitten “prutsen” in mijn atelier, creatief bezig zijn is & blijft mijn passie!

ERVARING

Twintig jaar de jeugddienst leiden heeft mij een pak skills meegegeven:

  • een team leiden
  • projectmatig werken
  • participatietrajecten opzetten
  • communicatiebeleid uitwerken
  • evenementen organiseren
  • netwerken uitbouwen
  • vrijwilligerswerking ondersteunen
  • jeugdbeleid uitwerken

PASSIE VOOR OUDE DINGEN

Snuisteren in kringloopwinkels, verzamelen van oude boeken en papier, LP’s draaien, een huis vol vintage spullen …

That’s me!

KENNIS

Ik ben van kinds af altijd een beetje een computernerd (MS DOS games, Sega Master System, Nintendo Game & Watch …) geweest, wat later resulteerde in het volgen van computeropleidingen zoals Office 365, Photoshop, Indesign, Illustrator, WordPress, Canva …
Kennis die ik nu graag meeneem naar Hellmade.

hellmade ballon

REIZEN

Rondtrekken met de rugzak of op citytrip met vrienden?
Tijdens mijn reizen komt mijn “Japanese Girl”-gehalte steeds naar boven. Ik kan mij verwonderen over zoveel kleine mooie dingen. Het vastleggen van (vele) beelden, soms tot ongenoegen van mijn reispartners, hoort voor mij steevast bij reizen!

hellmade vleugelsKijkje in mijn atelier

hellmade vleugelsmijn atelier